Welkom

Welkom op onze 17-eeuwse Tempeliers hoeve.

Vakantieverblijf


nabij Durbuy

Brit & Pierre heten jullie welkom in hun Ferme op de rand van de wouden van Durbuy en het glooiend landschap van de Condroz.  Opstaan met het mooiste zicht van de Belgische Ardennen doe je hier. Vanaf je de grote toegangspoort voorbij bent en op de middeleeuwse binnenplaats aankomt, heerst er een echt vakantiegevoel.  In deze oase van rust zijn tal van mogelijkheden om te verblijven. Zo kan u boeken in een hotelkamer voor 2 personen, een gite voor 2 3 of 5 personen , en een loft voor 2 personen.  Het verblijf in de gîtes is met een minimum van 2 nachten waar de hotelkamers per 1 of meerdere nachten kunne geboekt worden. Voldoende keuze dus om jouw vakantie door te brengen.

BnB Verblijf met honden

De Bed & Breakfast staat ook bekend als “Ferme des Templiers” en is opgenomen in de inventaris van het Cultureel Erfgoed van Wallonië. Je kan hier ontspannen of leuke activiteiten boeken in de buurt. Het vakantieverblijf is ideaal voor groepen, teambuildings of vakantieuitjes met de familie. Een pluspunt aan de landelijke B&B in de Ardennen is dat honden er welkom zijn.

Ons persoonlijk verhaal met de hoeve begon in feite in 2014, waar we op slag verliefd werden op deze super rustig gelegen vierkantshoeve.  Uiteindelijk kregen wij eind 2016 de kans van dit prachtig historisch gebouw met een ziel aan te schaffen en begint ons verhaal dus op 10 februari 2017.  Mensen die ons kennen weten dat vrienden en kennissen plezieren onze grootste wens is.   Wij hopen onze “trouwe vrienden” samen met nieuwe vrienden in grote getallen te mogen verwelkomen in ons nieuw avontuur zodat we jullie kunnen bewijzen dat in tegenstelling tot al het negatieve in deze wereld je hier nog heel mooie momenten kan doorbrengen. 

Als je de binnenplaats van Ferme de Leuze betreedt waan je je zo in één  van de vorige eeuwen, onze ferme heeft ook al een kleine 300 jaar geschiedenis achter de rug. Waar de vorige eigenaar in 2008 vijf prachtige gîtes maken met 1 slaapkamer, besloten wij onmiddellijk uit te breiden met nog 2 extra gîtes met elk twee slaapkamers. Deze verblijven zijn trouwens vanaf 28 april 2018 operationeel. Ondertussen hebben we ook het hoofdhuis verbouwd en zijn er 8 kamers met elk een eigen badkamer vanaf begin maart 2020.  Ook hebben we een nieuwe ontvangstruimte waar onze gezellige bar u uitnodigt één van onze 50 verschillende bieren te nuttigen aan zeer democratische prijzen. Uiteraard zijn ook soft drinks, koffie en thee te verkrijgen. Ook gezelschapsspelen en een grote TV staan daar ter uwer beschikking.

Uiteraard zijn goed gesocialiseerde honden naar mensen en andere honden bij ons welkom.  Op het domein vragen wij uiteraard dat ze aangelijnd blijven, het is niet de bedoeling dat ze andere mensen afschrikken.  Als alle gasten akkoord zijn mogen ze eventueel los.

Wij, Pierre en Brit verwelkomen u heel graag in onze Ferme de Leuze  !